A hibiszkuszból készült teát sokféleképpen hívják a különböző országokban és kultúrákban. Az egész világon kedvelik ezt a fényes, vörös, savanykás főzetet adó virágot. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztják.
Az egyiptomi, valamint a karibi térség, valamint Olaszország és Kambodzsa kedvelt frissítő itala.
Egyéb nevei pl.: Szudáni rózsa, Karkádé, Jamaica vize
Fanyar főzetét gyakran édesítik, valamint kombinálják szárított citrusfélékkel (narancs- vagy citromhéj), valamint citromfűvel. Gyakori kiegészítője trópusi koktéloknak.
Koffeinmentes, valamint magas a C-vitamin tartalma. A mérsékelten magas vérnyomáson segíthet, ha 6 héten keresztül napi három csészével fogyasztunk belőle.
Ajánlott elkészítés:
Forrázd le a hibiszkuszt, majd hagyd állni 5-8 percig. Szűrd le, majd keverj hozzá lime, citrom és narancs szeleteket, és/vagy mentalevelet. Ízlés szerint édesítsd!