Már több, mint 2000 éve használják a japán teaszertartáshoz. Manapság nagyon divatos a fogyasztása köszönhetően a rengeteg jótékony összetevőnek. A finom port a Gyokuro vagy Tencha teák értékes leveleiből készítik. A teabokrokat hálóval árnyékolják néhány héttel a szüret előtt, hogy védjék őket a közvetlen napfénytől. A növényben ilyenkor további klorofill fejlődik, ez adja a tea intenzív, jáde zöld színét és a fanyar, édeskés ízét. Gránit kövekkel, lassan őrlik a száraz levelet finom porrá.
Amikor Matchát iszunk, akkor az egész levelet elfogyasztjuk, minden jótékony hatásával együtt. A vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok mellett az ital tartalmaz egy nagy adag koffeint, mely stimulál és pozitív hatással van a metabolizmusunkra. A szokatlan íz – enyhén édes, lágy, mégis intenzív, élénkítő – nem található meg egyik másik zöld teában sem. A Matcha egyaránt használható sütéshez és főzéshez. Élvezd a számos Matcha ital variációt, melyet szója vagy zabtejjel ajánlunk! Kezdőknek először a japán zöld tea kínálatunkat ajánljuk! Fedezd fel a Matcha világát online és személyesen az üzleteinkben!