Posted on

Húsvéti lepény

Főzz teával! Próbáld ki te is ezt az ízletes húsvéti ételt!

Hozzávalók a tésztához:

220g liszt
140g vaj

2 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

300g leveles spenót
200g sárgarépa
100g húsvéti sonka
2 tojás
2 evőkanál Rooibos Activitea
250g tejföl
só és bors

Elkészítés:

A hideg, kockára vágott vajat egyenletesre gyúrjuk a liszttel, a 2 tojással és a sóval. Lefedjük és állni hagyjuk 30 percig.

Időközben forraljunk fel 120 ml vizet és áztassuk benne a Roobos Acivitea-t 3 percig, majd forraljuk addig, míg a folyadék fele el nem párolog. Keverjük össze a tejföllel, a másik 2 tojással és ízlés szerin sózzuk, borsozzuk.

Hámozzuk meg a sárgarépát, majd vágjuk vékony csíkokra. A spenótot főzzük elő, enyhén sózott vízben.

Gyúrjuk át a tésztát egy lisztes deszkán, majd terítsük ki egy tortaformába és hagyjuk állni egy picit.

Öntsük bele a tészta belsejébe a tejfölös keveréket, majd rétegezzük a sárgarépa csíkjait a sonkával és a spenóttal.

Tekerjük fel, majd előmelegített sütőben süssük 175 Celsius-fokon 50 percig. Tálaljuk melegen!

Jó étvágyat!

(Recept: CookingCarin, Fotó: Carletto Photography)