Hadd mutassunk be nektek egy kiváló, alacsony szénhidráttartalmú reggelit a Matcha Pancake-et!
Hozzávalók 2 személyre:
2 tojás
2 evőkanál eritritol
60 g túró (20%)
40 ml tej
1 teáskanál Bio Japan Matcha Daily
40 g mandula liszt
1 teáskanál útifűmaghéj
2 teáskanál vaj
A feltéthez:
2-3 evőkanál tejszínhab
2-3 evőkanál gránátalmamag
Elkészítés: Habverővel keverjük el alaposan a tojást és az eritritolt, majd adjuk hozzá a tejet és a matcha port és szintén jól keverjük el. Ezután adjuk hozzá a mandulalisztet és az útifűmaghéjat. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben és öntsük rá a tésztakeverék felét. Addig süssük, míg a szélei kicsit elválnak a serpenyőtől, ekkor fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük át. Majd süssük meg a tészta másik felét is. Tejszínhabbal és gránátalmával tálaljuk! Jó étvágyat kívánunk!
A recept és a fotó a www.tee.at oldalról származik és Lisa Shelton a megálmodója