Hozzávalók a teasziruphoz:
- 200 ml narancs juice
- 4 evőkanék Bio Vérnarancs Deluxe tea
- 50 g cukor
- vanília-bab
Hozzávalók a tortához:
- 5 nagyobb tojás
- 250 g vaj
- 275 g cukor
- 3 vanília bab hüvely
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 ml tej
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g vaj
- 200 g porcukor
- 1 bio narancs
- fél narancs leve
- 1 vanília bab hüvely
- 6 evőkanál narancs jam
Elkészítés – szirup:
Melegítsük össze a narancslevet és a Bio Vérnarancs Deluxe teát, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk 5 percig. Adjuk hozzá a vanília-babot, szűrjük le és töltsük a szirupot zárható üvegbe.
Elkészítés – torta rétegek:
Melegítsük elő a (légkeveréses) sütőt 175 Celsius-fokra. A tojást keverjük el a szobahőmérsékletű vajjal, majd adjuk hozzá a vanília-babot és verjük fel néhány percig. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a tejet. Bélelj ki 3 db 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formákon és hagyjuk kihűlni!
Elkészítés – krém:
Keverjük el a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral. Mossuk meg a narancsot, majd reszeljuk le a héját, ezután facsarjuk ki a levét. Adjuk hozzá a reszelt héjat, a préselt levet és a vaníliát a krémhez. Távolítsuk el a tortarétegeket a serpenyőből, majd azonnal ecseteljük rá az elkészített szirupot. Hagyjuk teljesen kihűlni. 2 evőkanál jamet oszlassunk el az egyik tortarétegen, majd fedjük be egy réteg krémmel. Fedjük le a második torta réteggel és ismételjük meg az előző folyamatot, majd a legfelső tortarétegre is kenjük ugyanezt. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd friss narancsszeletekkel és rozmaring-ágakkal díszítsük a tálalás előtt! Mellé Earl Grey Royal teát ajánlunk!
(Recipe by Catrin Neumayer of CookingCatrin and Photo by Carletto Photography)