A tea virágokkal való ízesítése a régmúltba nyúlik vissza. A tealeveleknek megvan az a képességük, hogy magukba szívják az illatokat, ezért izgalmas nemcsak fűszerekkel, hanem virágszirmokkal is ízesíteni. Sokan ismerik a jázminos teákat, melyeknél nem kell megijedni, ha a teakeverék a virágot már nem tartalmazza, hiszen az illatot magába zárta, a virág már inkább csak dekorációs elem. Régi tradíció Kínában a fekete tealeveleket rózsaszirmokkal ízesíteni. Manapság elterjedt még a búzavirág, a napraforgószirom, a hibiszkusz és a körömvirágszirom is. Ízletes kombinációt készíthetünk levendulával is. Sőt, ihatunk csak virágokból készült főzeteket is! A lehetőségek szinte korlátlanok! 🙂
Kóstolj bátran! Fedezd fel a tavasz ízeit!
Rózsatea – fekete tea rózsaszirmokkal
Rózsabimbó – illatos perzsa rózsabimbók
Bio China Wuyuan Jasmine – kínai zöld tealevelek a jázmin varázslatos ízével
Flower Power – színes-virágos herba mix
Levendula – illatos francia levendulavirág
Harmatcsepp – virágos zöld teakeverék
Bio Hibiszkusz – mélyvörös, savanykás főzetet adó szárított hibiszkusz
Budapest Grey – fehér búzavirágos fekete tea egy leheletnyi bergamottal
Fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/@olyakobruseva?utm_content=attributionCopyText&utm_medium=referral&utm_source=pexels