Hozzávalók egy kancsóhoz:
- 200 ml víz
- 2 ek. Bio Mentás Gránát gyümölcs tea
- 500 ml száraz vörösbor
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 2 ek. húsos gránátalma mag
- 1/2 db alma
- friss menta és jégkockák
- opcionálisan néhány csepp stevia
Első lépésként helyezzük a gyümölcs teát egy teaszűrőbe. Ezután öntsünk 200 ml forralt vizet egy kancsóba, tegyük bele a teaszűrőt, majd hagyjuk kb. 1 órán keresztül állni.
Ennek letelte után távolítsuk el a szűrőt, öntsük bele a vörösbort a kancsóba, majd adjuk hozzá a citromnak és a narancsnak a levét. Az alkoholmentes változathoz egyszerűen használhatunk több vizet és teát.
Az almát mossuk meg és vágjuk szeletekre, majd a gránátalma magokkal együtt helyezzük bele a kancsóba.
Végül adjuk hozzá 4-6 nagy menta levelet, és jól keverjük össze.
A sangriánkat fogyasztás előtt pihentessük legalább 4 órán át a hűtőszekrényben (még jobb: ha egy éjszakán keresztül bent hagyjuk). Tálaláskor tegyünk jégkockákat a poharakba, majd öntsük rá a sangriát és annak tartalmát.
Ha édesebben szeretjük, nyugodtan csepegtessünk a pohárba néhány csepp steviát.
Forrás: https://www.tee.at/recipe/fruchtiger-sangria-ohne-zucker
Kép és recept: Lisa Shelton