Posted on

Pirított mandulás Madeleine

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 130 g vaj
  • 2 ek. Pirított mandula gyümölcstea
  • 140 g cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 1/2 db BIO citrom héja
  • 130 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 70 g reszelt mandula

A díszítéshez:

  • Pörkölt mandula
  • Porcukor a szóráshoz

Elkészítési idő: 1 óra

Elkészítés:

Első lépésként olvasszuk fel a vajat. Ezt követően tegyük a gyümölcsteát papírszűrőbe, adjuk hozzá az olvasztott vajhoz, és lassú tűzön körülbelül tíz percig pároljuk. Ezután vegyük ki a teafiltert, és hagyjuk kihűlni a vajat. A cukrot a tojásokkal és a vanília péppel, valamint a citrom héjával robotgépben néhány percig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk.

A lisztet, sütőport, és az őrölt vagy reszelt mandulát összekeverjük, majd keverés közben kanalanként adjuk a masszához.

A madeleine tálcát jól kivajazzuk. Öntsük a keveréket az üregekbe egy kanállal vagy egy zsákból kinyomva. Ezután 175°C-ra előmelegített sütőben a középső rácson kb. 12 percig süssük. Hagyjuk rövid ideig hűlni, majd óvatosan vegyük ki a formából a madeleineket. A végén porcukorral megszórva tálaljuk.

TIPP: A madeleine-t pörkölt mandulás gyümölcsteába mártogathatjuk.

 

Forrás: https://www.tee.at/recipe/duftende-madeleines-a-la-gebrannte-mandeln

Kép és recept: Cooking Catrin