Hozzávalók 24 darabhoz:
- 130 g vaj
- 2 ek. Pirított mandula gyümölcstea
- 140 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db vaníliarúd
- 1/2 db BIO citrom héja
- 130 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 70 g reszelt mandula
A díszítéshez:
- Pörkölt mandula
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:
Első lépésként olvasszuk fel a vajat. Ezt követően tegyük a gyümölcsteát papírszűrőbe, adjuk hozzá az olvasztott vajhoz, és lassú tűzön körülbelül tíz percig pároljuk. Ezután vegyük ki a teafiltert, és hagyjuk kihűlni a vajat. A cukrot a tojásokkal és a vanília péppel, valamint a citrom héjával robotgépben néhány percig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk.
A lisztet, sütőport, és az őrölt vagy reszelt mandulát összekeverjük, majd keverés közben kanalanként adjuk a masszához.
A madeleine tálcát jól kivajazzuk. Öntsük a keveréket az üregekbe egy kanállal vagy egy zsákból kinyomva. Ezután 175°C-ra előmelegített sütőben a középső rácson kb. 12 percig süssük. Hagyjuk rövid ideig hűlni, majd óvatosan vegyük ki a formából a madeleineket. A végén porcukorral megszórva tálaljuk.
TIPP: A madeleine-t pörkölt mandulás gyümölcsteába mártogathatjuk.
Forrás: https://www.tee.at/recipe/duftende-madeleines-a-la-gebrannte-mandeln
Kép és recept: Cooking Catrin