Hozzávalók
- 4 evőkanál hibiszkuszvirág
- 750 ml víz
- 10 db eper
- 10 db áfonya
- 40g kókuszvirág cukor
- 3 evőkanál citromlé
- Ásványvíz
- Opcionális: Campari
Előkészítés:
Fagyasszon le néhány epret és áfonyát előző nap, vagy használjon fagyasztott árut. Öntsünk 750 ml 100 °C-os forró vizet a hibiszkuszteára, és hagyjuk 10-15 percig ázni. Édesítse kókuszvirágcukorral. Hűtse le a teát, és közvetlenül tálalás előtt keverje össze a citromlével. Adja hozzá a fagyasztott bogyós gyümölcsöket, hogy lehűljön, és töltse fel ásványvízzel.
Tipp : A jeges tea koktélként is remekül fogyasztható – egyszerűen finomítsuk egy kis Camparival.
(Recept és fotó: Lisa Shelton a Chef with Heart-tól)
A hibiszkusz tea népszerű a déli országokban, például Egyiptomban vagy Szudánban – akár forrón és erősen édesítve, akár jeges teaként mentával. A hibiszkuszvirágok savassága különösen frissítő, és forró főzetként is szomjoltó. A hibiszkusz a fekete teához is jól illik, és keverhető vele. Az ottani népszerű ital neve karkadeh.
Forrás: https://www.tee.at/recipe/hibiskus-eistee-mit-beere