Posted on

Hibiszkusz jeges tea bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 4 evőkanál hibiszkuszvirág
  • 750 ml víz
  • 10 db eper
  • 10 db áfonya
  • 40g kókuszvirág cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • Ásványvíz
  • Opcionális: Campari

Előkészítés:
Fagyasszon le néhány epret és áfonyát előző nap, vagy használjon fagyasztott árut. Öntsünk 750 ml 100 °C-os forró vizet a hibiszkuszteára, és hagyjuk 10-15 percig ázni. Édesítse kókuszvirágcukorral. Hűtse le a teát, és közvetlenül tálalás előtt keverje össze a citromlével. Adja hozzá a fagyasztott bogyós gyümölcsöket, hogy lehűljön, és töltse fel ásványvízzel.

Tipp : A jeges tea koktélként is remekül fogyasztható – egyszerűen finomítsuk egy kis Camparival.

(Recept és fotó: Lisa Shelton a Chef with Heart-tól)

A hibiszkusz tea népszerű a déli országokban, például Egyiptomban vagy Szudánban – akár forrón és erősen édesítve, akár jeges teaként mentával. A hibiszkuszvirágok savassága különösen frissítő, és forró főzetként is szomjoltó. A hibiszkusz a fekete teához is jól illik, és keverhető vele. Az ottani népszerű ital neve karkadeh.

Forrás: https://www.tee.at/recipe/hibiskus-eistee-mit-beere