Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- 7 teáskanál Csak Berry gyümölcstea-keverék
- 0,5 liter forró víz
- 500 g vegyes erdei gyümölcs
- 80 g porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 3 zselatin lap
- 0,25 liter tejszín
- vegyes erdei gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
Forrázd le a gyümölcsteát és hagyd ázni 10 percig, szűrd le és hagyd hűlni! Keverd el a gyümölcsöket a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és egy evőkanál Csak Berry teával. Áztasd a zselatin lapokat a maradék gyümölcsteába, majd préseld ki alacsony hőmérsékleten. Ezután folyamatosan adagold a zselatint a gyümölcskeverékhez, majd hagyd állni. A tejszínt verd habbá. Amikor a gyümölcsös krém kezd megszilárdulni, keverd el a tejszínhabbal, majd tedd a fagyasztóba 3 órára. Adagold gombócokban fagyis tálba és díszítsd a vegyes erdei gyümölcsökkel.