Hozzávalók:
- 2 evőkanál Matcha por
- 150 g Walkers Shortbread Fingers
- 80g vaj
- 500g túró
- 200 g ricotta
- 6 evőkanál cukor
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom
Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra légkeveréses sütésre. A vajas kekszet egy zacskóban sodrófával morzsoljuk össze. Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral, majd olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Keverjük össze a kekszmorzsát a vajjal, és nyomkodjuk a tortaforma aljába. Hagyja a hűtőben megdermedni körülbelül 30 percig.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Keverjük bele a túrót, a ricottát, a fél citrom levét és a matcha port, majd néhány percig verjük. Öntsük a túrós masszát a kekszes alapra a kivajazott tortaformába. Süssük 170°C-on 50-60 percig.
Tipp: Így állapíthatjuk meg, hogy a sütemény átsült-e. Egyszerűen szúrjuk át a süteményt egy fapálcikával/szúróvassal, és amikor már nem ragad a tészta, a sütemény kész.
Vegye ki a tortát a formából. Díszítsük friss bogyós gyümölcsökkel és porcukorral.
(A receptet CookingCatrin ételblogger írta).