Hozzávalók 4 fő részére:
- 10g Darjeeling tea (Mi a Darjeeling Gold vagy Darjeeling Royal Blend fajtát ajánljuk.)
- 200 ml víz
- 80g vaj
- 230g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 100 g cukor
- 150g krémsajt
- 2 tojás
- 50 ml Cointreau likőr
- porcukor
Előkészítés:
A fekete teát öntsük le 100°C-os forró vízzel, és hagyjuk 3-4 percig ázni, majd szűrjük le a tealeveleket. Keverjük össze a lisztet és a sütőport. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral, a vajjal és a darjeeling tea felével, majd keverjük bele a tojásokat. Ezután alaposan keverjük össze a lisztes keveréket a krémsajtos keverékkel.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és kenjük ki a muffinformákat vajjal. Osszuk szét a sütőmasszát a formák között, és süssük kb. 25 percig. A maradék Darjeeling teát keverjük össze a Cointreau-val, és csepegtessük a kész muffinokra. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: https://www.tee.at