Hozzávalók:
- 4 db Bio Masala Chai filteres fekete tea vagy a fűszeresebb élményért 1 evőkanál Bio Indian Chai szállas fekete tea
- 200ml tej
- 4db kardamom, kissé összetörve
- 150 g babapiskóta
- 250g mascarpone
- 500ml habtejszín
- 5 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 70 g kandírozott gyömbér, apróra vágva
- 30 g kakaópor
Elkészítés:
Melegítsd fel a tejet egy edényben, és áztasd benne a chai teát, a fahéjat és az összezúzott kardamomot 8 percig, vagy amíg a fűszerek illatát nem érzed. (Ha a szálas teát választod, ne feledd később leszűrni!)
Tedd félre, és hagyd a keveréket kissé hűlni.
A mascarponét, a tejszínt, 3 evőkanálnyi tejes keveréket és a porcukrot keverd habosra. Óvatosan forgasd bele az apróra vágott kandírozott gyömbért. A babapiskótát enyhén mártsd bele a chai tejes keverékbe néhány másodpercre, hogy ne legyenek túlságosan átázva.
A piskótákat és a krémes keveréket rétegezd tálalóedénybe vagy poharakba.
Végül enyhén szórd meg kakaópórral, és hagyd a hűtőben néhány órát, míg összeáll.
Forrás: https://www.kohinoor-joy.com