Emeljük a tiramisut a következő szintre egy kis matcha porral, a hét receptje, Matcha tiramisu.
Hozzávalók 4 fő részére:
Piskóta:
- 4 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 100 g liszt
- 1,5 teáskanál bio matcha
Krém:
- 400 g mascarpone
- 3 tojás
- 2 cs. vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 30 ml tojáslikőr
- 1 teáskanál bio matcha
- 175 ml tej
- 125 g friss málna
Előkészítés:
Piskóta: Melegítsd elő a sütőt 175 °C-os légkeveréses sütésre. Válaszd szét a tojásokat, és verd fel a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá. Óvatosan keverd bele a tojássárgáját, majd forgasd bele a lisztet és a matcha port. A keveréket kb. 1 cm vastagon oszlasd el egy tepsiben, majd süsd 10-12 percig. Vedd ki a sütőből, és a tálaláshoz használt gyűrűkkel vagy pohárral vágd ki köröket a tésztából.
Krém: Válaszd szét a tojásokat, és verd fel a tojásfehérjét a vaníliás cukorral és a cukorral. A tojássárgáját keverd simára a mascarponéval és a tojáslikőrrel, majd óvatosan add hozzá a tojásfehérjét.
Keverd össze a tejet a matcha porral.
Helyezd a tésztaköröket a poharakba és locsold meg a tejes-matchás keverékkel. A matcha tejbe áztatott tésztaköröket felváltva rétegezd a poharakba a krémmel. Díszítsd friss málnával, és szórd meg egy kis matcha porral.
Forrás: https://www.tee.at