Hozzávalók:
- 250g mascarpone
- 2 tojás
- 50g cukor + 2 teáskanál a teához
- 100g babapiskóta
- 2 teáskanál Earl Grey tea
- 160 ml víz
Előkészítés:
Add a teát és a cukrot a frissen forralt vízhez. Keverd meg, hogy a cukor feloldódjon, és 20 percig áztasd, majd öntsd át egy szűrőn. Válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől, és tedd két külön tálba. Add a cukor felét a fehérjéhez, és keverd kemény habbá. Majd verd a sárgáját a maradék cukorral habosra. Add hozzá a mascarponét, és keverd jól össze, amíg homogén nem lesz majd forgasd bele a tojásfehérjéket. Egy kivajazott edény aljára vékonyan kenj krémet. Gyorsan mártsd a babapiskóták mindkét oldalukon a cukrozott teába, majd tedd a mascarponés krémre. Ismételd meg, így létrehozva egy mártott piskótából álló réteget. (A babapiskótát nagyon gyorsan kell a teába mártani, hogy ne áztassuk el teljesen. A túlságosan átázott piskóta miatt a tiramisu átázott és vizes lesz.) Adj hozzá egy újabb réteg mascarponekrémet, majd készítsd el a mártott piskóta második rétegét. A tetejére kenj egy utolsó réteg mascarponekrémet.
Takard le a tiramisut fóliává majd tedd a hűtőbe, és hagyd pihenni 2 órán vagy egy éjszakán át. Tálaláskor szórj a tetejére porított teát vagy szárított búzavirágszirmokat.
Forrás: https://electricbluefood.com