Hozzávalók 12 gyümölcskenyérhez:
- 1.5dl Diótörő tea
- 140g puha vaj
- 70g porcukor
- némi vaníliás cukor
- Kevés citromlé
- 15ml rum
- 5 tojás
- 70g cukor
- 2 evőkanál Diótörő tea (szálas tea)
- 210g liszt
- 400g tejszínhab
- 50g kandírozott cseresznye
- 150g kandírozott gyümölcs
- 50g mazsola
- 50g apróra vágott dió
- 50g apróra vágott csokoládé
A kenéséhez:
Egy kis olvasztott vaj és egy kis porcukor
Előkészítés:
Készítsünk 1,5 dl teát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a rummal keverjük habosra.
Válasszuk szét a tojásokat, és keverés közben fokozatosan adjuk a tojássárgáját a vaj-cukor keverékhez.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, és tegyük félre.
Törjünk össze két evőkanál teát, keverjük össze a liszttel, és forgassuk bele a vaj-cukor keverékbe, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Végül keverjük bele a forró teát, a gyümölcsöket, a mazsolát, a diót és a csokoládét.
Öntsük a keveréket vajjal kikent kis tortaformákba vagy kenyérformákba, és 170 °C-ra előmelegített sütőben, forró levegőn kb. 35-40 percig süssük.
Sütés után kenjük meg olvasztott vajjal, és forgassuk meg porcukorban.
CookingCatrin ételblogger receptje