Posted on

Mini gyümölcskenyér

Hozzávalók 12 gyümölcskenyérhez:

  • 1.5dl Diótörő tea
  • 140g puha vaj
  • 70g porcukor
  • némi vaníliás cukor
  • Kevés citromlé
  • 15ml rum
  • 5 tojás
  • 70g cukor
  • 2 evőkanál Diótörő tea (szálas tea)
  • 210g liszt
  • 400g tejszínhab
  • 50g kandírozott cseresznye
  • 150g kandírozott gyümölcs
  • 50g mazsola
  • 50g apróra vágott dió
  • 50g apróra vágott csokoládé

A kenéséhez:
Egy kis olvasztott vaj és egy kis porcukor

Előkészítés:
Készítsünk 1,5 dl teát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a rummal keverjük habosra.
Válasszuk szét a tojásokat, és keverés közben fokozatosan adjuk a tojássárgáját a vaj-cukor keverékhez.

A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, és tegyük félre.

Törjünk össze két evőkanál teát, keverjük össze a liszttel, és forgassuk bele a vaj-cukor keverékbe, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Végül keverjük bele a forró teát, a gyümölcsöket, a mazsolát, a diót és a csokoládét.

Öntsük a keveréket vajjal kikent kis tortaformákba vagy kenyérformákba, és 170 °C-ra előmelegített sütőben, forró levegőn kb. 35-40 percig süssük.

Sütés után kenjük meg olvasztott vajjal, és forgassuk meg porcukorban.

 

 

CookingCatrin ételblogger receptje