Cukormentes chai szirup házilag
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
- 2 fahéjrudacska
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 1 teáskanál szemes bors
- 4 csillagánizs
- 1 evőkanál kardamom egészben
- 1 darab friss gyömbér
- 1 evőkanál édesítő
- 400 ml víz
- 4 tk Bio Indian Chai
Elkészítés:
Tegyük a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a borsszemeket, a csillagánizst, a kardamomot és a gyömbért egy serpenyőbe és közepesen magas lángon pirítsuk meg, amíg a fűszerek illatosak lesznek.
Ha a pirítással elkészültünk, akkor csorgassuk rá a mézet, és röviden karamellizáljuk. Ezután öntsük le vízzel, és adjuk hozzá a teát.
A szirupot egyszer felforraljuk, majd közepes lángon 20 percig főzzük.
Ezután finom szitán szűrjük át és töltsük tiszta (lehetőleg steril) üvegpalackba. Hűtőben tárolva a szirup több hétig eláll.
(Lisa Shelton receptje és fotója)