Hozzávalók 4 adaghoz:
- 750 ml almabor
- 250 ml almalé
- 2-3 ek. Forralt Bor Fűszerkeverék vagy Puncs Fűszerkeverék
- 2-3 db fahéj rudacska
- 1 vaníliarúd pép
- 1-2 db alma
- 1 db citrom
Opcionálisan:
- 2 ek. cukor
- 1 kupica rum
A díszítéshez:
- almaszeletek
Elkészítés:
Az almabort az almalével, a fűszerkeverékkel, a fahéj rudakkal és a vaníliarúddal, valamint az almák és a citrom szeleteivel felforrósítjuk egy lábosban, és hagyjuk párolódni körülbelül 15 percig. (De ne forraljuk!) Ilyenkor opcionálisan édesíthetjük egy kis cukorral és finomíthatjuk egy kis rummal is.
A tálaláskor szűrőn át öntsük a poharakba, és melegen szervírozzuk, friss almaszeletekkel díszítve.
Tipp: köretmusttal, körtelével, és körtével is elkészíthető.
Forrás: www.tee.at/recipe/vanille-apfel-gluehwein