Egy különleges, alacsony szénhidráttartalmú ínycsiklandozó desszert.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 tojás
- 2 ek. eritrit
- 60 g túró
- 40 ml tej
- 1 tk. Bio Matcha
- 40 g mandulaliszt
- 1 tk. Psyllium pelyva
- 2 tk. vaj
- tejszínhab
- gránátalma magok
Elkészítés:
A tojást és az eritritet verjük habosra, és keverjük hozzá a túrót. Adjuk hozzá a tejet és a matcha port, és jól keverjük össze. Keverjük bele a mandulalisztet és az őrölt psyllium héjat. Ezután pihentessük a tésztát 5-10 percig. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd beleöntjük a tészta felét.
A serpenyőben vékonyan elosztjuk, és lassú tűzön addig sütjük, amíg le nem válik az aljáról. A tésztát óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Az alacsony szénhidráttartalmú matcha palacsintát tejszínhabbal és gránátalmamaggal lehet finomítani.
*Az eritrit a cukor alternatívája, amely nem tartalmaz kalóriát és nincs hatással a vércukorszintre. Ez egy glükózból nyert édesítőszer.
Forrás: tee.at