Posted on

Karamellás csokoládérúd

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 ek. kakaópor (olajozott)
  • 2 ek. kókuszvirág cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 4 ek. Karamell tea

Elkészítés:

A csokoládét apróra vágjuk, és vízfürdőn felolvasztjuk a kókuszvirág cukorral és 2 ek. Karamell fekete teával. A lágy csokoládéhoz hozzákeverjük a kakaóport. Ezután öntsük bele a folyékony csokis keveréket 4 szilikon formába, és hagyjuk kihűlni.

Amikor már kicsit kemény lett a formákban a massza, szúrjuk bele a fapálcikákat a közepükbe, és díszítsük a tetejüket a megmaradt 2 ek. Karemell teával. Végül tegyük be a formákat legalább 5 órára a hűtőbe, és hagyjuk őket teljesen megkeményedni.

EXTRA tipp a tálaláshoz: Melegítsünk fel 200 ml tejet és 200 ml vizet. Tegyünk 3-4 g Karamell teát a forró vízbe, és hagyjuk benne kb. 3 percig állni. Ezután a meleg tejet és teát keverjük össze, és tálaljuk a csoki rúddal együtt. A csokoládét kevergethetjük a teában addig, amíg fel nem olvad teljesen.

 

Forrás: https://www.tee.at/recipe/heisse-schokolade-am-stiel

Kép és recept: Lisa Shelton