Hozzávalók 4 adaghoz:
- 150 g étcsokoládé
- 2 ek. kakaópor (olajozott)
- 2 ek. kókuszvirág cukor
- 1 tk. fahéj
- 4 ek. Karamell tea
Elkészítés:
A csokoládét apróra vágjuk, és vízfürdőn felolvasztjuk a kókuszvirág cukorral és 2 ek. Karamell fekete teával. A lágy csokoládéhoz hozzákeverjük a kakaóport. Ezután öntsük bele a folyékony csokis keveréket 4 szilikon formába, és hagyjuk kihűlni.
Amikor már kicsit kemény lett a formákban a massza, szúrjuk bele a fapálcikákat a közepükbe, és díszítsük a tetejüket a megmaradt 2 ek. Karemell teával. Végül tegyük be a formákat legalább 5 órára a hűtőbe, és hagyjuk őket teljesen megkeményedni.
EXTRA tipp a tálaláshoz: Melegítsünk fel 200 ml tejet és 200 ml vizet. Tegyünk 3-4 g Karamell teát a forró vízbe, és hagyjuk benne kb. 3 percig állni. Ezután a meleg tejet és teát keverjük össze, és tálaljuk a csoki rúddal együtt. A csokoládét kevergethetjük a teában addig, amíg fel nem olvad teljesen.
Forrás: https://www.tee.at/recipe/heisse-schokolade-am-stiel
Kép és recept: Lisa Shelton