Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 kis hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g borsó
- 1 pici fehér bor
- 200 ml Borsmenta tea
- 1 tk. só
- 1 ek. növényi alaplé paszta
- 1 avokádó
- 200 ml zab vagy kókuszkrém
- 2 ek. kókuszolaj vagy repceolaj
Elkészítés (15 perc alatt kész):
Készítsünk egy csésze (200 ml) borsmenta teát.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a borsóval együtt bő kókuszolajban (vagy repceolajon) megpirítjuk. A borsót közvetlenül a fagyasztóból használhatod, és nem kell előre kiolvasztani.
Leöntjük egy csepp fehérborral (vagy almaecettel), majd felöntjük a már elkészített borsmentateával. Adjunk hozzá sót és zöldségleves pépet (vagy alapleves kockát), és pároljuk 5-6 percig. Ezután kapcsoljuk ki a tűzhelyet.
Az avokádót meghámozzuk és durvára vágjuk, majd a zab- vagy kókuszkrémmel a fazékba tesszük. A levest finomra pürésítjük, és melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
Forrás: https://www.tee.at/recipe/detox-avocado-erbsen-suppe-mit-pfefferminze-vegan
Kép és recept: Lisa Shelton – www.kochmitherz.com