6 adag elkészítéséhez:
- 80 g vaj
- 150 g étcsokoládé
- 1 evőkanál rooibos vanília
- 4 tojás
- 50 g kókuszvirágcukor
- 100 g zsírszegény túró
- 20 g mandula
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál sütőpor
Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső és alsó sütésre. Tegyük a vajat, az étcsokoládét és a teát egy edénybe, és olvasszuk fel a sütőben (vagy mikrohullámú sütőben).
Közben a tojásokat a kókuszvirágcukorral habosra verjük, és belekeverjük a túrót. Hagyjuk az olvasztott vaj-csokoládé-tea keveréket kissé kihűlni, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk a túróhoz. Adjuk hozzá a darált mandulát, a vaníliát és a sütőport, majd keverjük jól össze a tésztát.
Kenjük ki hat csészét vajjal, és osszuk el a tésztát. Süssük a süteményt 12-15 percig.
Tea alternatíva: Alternatívaként egy fekete teát, például a Bourbon vanília teát is használhatjuk.
Forrás: https://www.tee.at