Ébredj reggel egy fiatalító, tápláló matcha latte-val. Ez a gyors és egyszerű recept a matcha illatos és friss ízét krémes tejjel és egy kis cukorral egészíti ki. Forrón vagy hidegen is finom.
Hozzávalók:
- 1 teáskanál matcha tea por
- 2 teáskanál cukor
- 3 evőkanál langyos víz (60-80°C-os)
- 250 ml hideg tej vagy 300 ml forró tej
Elkészités:
Keverjünk össze 1 teáskanál matcha zöldtea port és 2 teáskanál cukrot egy bögrébe vagy csészébe. Adjunk hozzá 3 teáskanál langyos vizet, és keverjük össze egy kanállal vagy habverővel, amíg sima sötétzöld pasztává nem válik, hogy ne képződjenek csomók. Melegítsünk 250 ml tejet és öntsük a bögrébe, amíg majdnem tele nem lesz. Jeges tejes Matcha latte-hoz használjon hideg tejet. Habverővel keverje össze a pasztát és a tejet, amíg sima és világoszöld színű nem lesz. Ha szeretné, a tetejére szórhat némi matcha port díszítésként. Esetleg adhat hozzá jeget egy extra hideg jeges tejeskávéhoz.