Posted on

Cukormentes chai szirup házilag

Cukormentes chai szirup házilag

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

  • 2 fahéjrudacska
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 4 csillagánizs
  • 1 evőkanál kardamom egészben
  • 1 darab friss gyömbér
  • 1 evőkanál édesítő
  • 400 ml víz
  • 4 tk Bio Indian Chai

Elkészítés:

Tegyük a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a borsszemeket, a csillagánizst, a kardamomot és a gyömbért egy serpenyőbe és közepesen magas lángon pirítsuk meg, amíg a fűszerek illatosak lesznek.

Ha a pirítással elkészültünk, akkor csorgassuk rá a mézet, és röviden karamellizáljuk. Ezután öntsük le vízzel, és adjuk hozzá a teát.

A szirupot egyszer felforraljuk, majd közepes lángon 20 percig főzzük.

Ezután finom szitán szűrjük át és töltsük tiszta (lehetőleg steril) üvegpalackba. Hűtőben tárolva a szirup több hétig eláll.

 

(Lisa Shelton receptje és fotója)