Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 evőkanál Bio Indiai Chai fekete tea
- 1 evőkanál Rooibos Activitea
- 500ml víz
- 4 ág kakukkfű
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
- 1 teáskanál méz
- jégkockák
Elkészítés:
Öntsünk 1/4 liter 100°C-os forró vizet a bio indiai chai fekete teára, és hagyjuk ázni 3-4 percig. Szűrje le a teát. Közben öntsön 1/4 liter 100°C-os forró vizet a rooibos teára, és hagyja ázni 5-8 percig. Ezt a teát is szűrje le.
Öntse össze a két teát, és édesítse mézzel. Hámozza meg a friss gyömbért, vágja fel darabokra, és szintén adja a még forró teához. Ezután hűtsük le a teát rengeteg jégkockával (legalább a kancsó felét töltsük meg jégkockákkal). Díszítsük a poharakat friss kakukkfűágakkal, és élvezzék ezt a különleges jegesteát!
Forrás:www.tee.at/blog-rezepte/rezepte/