Főzz teával! Próbáld ki te is ezt az ízletes húsvéti ételt!
Hozzávalók a tésztához:
220g liszt
140g vaj
só
2 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
300g leveles spenót
200g sárgarépa
100g húsvéti sonka
2 tojás
2 evőkanál Rooibos Activitea
250g tejföl
só és bors
Elkészítés:
A hideg, kockára vágott vajat egyenletesre gyúrjuk a liszttel, a 2 tojással és a sóval. Lefedjük és állni hagyjuk 30 percig.
Időközben forraljunk fel 120 ml vizet és áztassuk benne a Roobos Acivitea-t 3 percig, majd forraljuk addig, míg a folyadék fele el nem párolog. Keverjük össze a tejföllel, a másik 2 tojással és ízlés szerin sózzuk, borsozzuk.
Hámozzuk meg a sárgarépát, majd vágjuk vékony csíkokra. A spenótot főzzük elő, enyhén sózott vízben.
Gyúrjuk át a tésztát egy lisztes deszkán, majd terítsük ki egy tortaformába és hagyjuk állni egy picit.
Öntsük bele a tészta belsejébe a tejfölös keveréket, majd rétegezzük a sárgarépa csíkjait a sonkával és a spenóttal.
Tekerjük fel, majd előmelegített sütőben süssük 175 Celsius-fokon 50 percig. Tálaljuk melegen!
Jó étvágyat!
(Recept: CookingCarin, Fotó: Carletto Photography)