Valami kézzel készített meglepetést szeretnél Apák napjára? Kényeztesd a család fejét szuper csokitorta receptünkkel és keverj mellé egy ízletes koktélt!
Whiskeys Csokoládé Torta
Hozzávalók a tortaalaphoz:
- 100 g mandula liszt
- 100g őrölt mandula
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 60 g eritrit
- 100 g vaj
- 2 tojás
- egy csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 300 g étcsokoládé
- 150 g vaj
- 50 eritrit
- 20 g kókuszvirág cukor
- 500 ml tejszínhab
- 2 evőkanál Irish Cream fekete tea
- 3 tojás
- 2 evőkanál Whiskey
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra (ha tudod, állítsd be, hogy a hő alul és felül is érkezzen).
Keverd el jól egy tálban a mandulalisztet, az őrölt mandulát, az útifűmaghéjat, a sót és az eritritet, majd formázz egy üreget a tészta közepébe. Vágd a lágy, szobahőmérsékletű vajat apró darabokra, majd a vajat és a tojásokat töltsd az előbb formázott üregbe. Gyúrd össze kézzel nagy fánk formára és dagaszd addig, míg a vaj jó alaposan elkeveredik és a tészta jól összeállt. Nyújtsd ki a tésztát sütőpapíron, nagyjából 0,5 cm vastagra és tedd egy quiche sütőformába, mely nagyjából 28 cm átmérőjű. A széleket hajtsuk/nyomkodjuk vissza egyenletesen a forma oldalához. Villával szúrjunk a tésztába néhány lyukat, majd süssük a tésztát kb. 10 percig az előmelegített sütőben. Sütés után hagyjuk kihűlni.
Míg sül az alap, készítsd el a tölteléket! Őröld meg az étcsokoládét és keverd el az eritrittel és a kókuszvirág cukorral egy tálban, majd add hozzá a felkockázott vajat. Töltsd a teát egy szűrőbe és lassan melegítsd össze a tejszínhabbal, amíg el nem kezd párolódni. Öntsd a forró krémet a csokoládéra, majd tedd hozzá a whiskeyt és keverd el alaposan. Végül fokozatosan add hozzá a tojásokat, még egy leheletnyi whiskeyvel és keverd el. Töltsd a krémet az elősütött tésztára, majd süsd a tortát nagyjából 25 percig. Legalább egy órát hagyd hűlni, mielőtt felvágod!
Az Irish Cream teát díszcsomagolásban is megveheted: You are the Best fantázianéven!
Bourbon Orange Tea Cocktail
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 3 cl Bourbon
- 70 ml ásványvíz
- 50 ml víz
- 3 g Bio Sevillai narancs fekete tea
- jégkocka
- narancsszeletek
- Angostura Bitter
Készítsd el a teát az 50 ml forró vízben (áztatási idő kb. 3 perc)és hagyd kihűlni. Egy maroknyi jégkockát, a bourbont és a teát tedd egy shakerbe és alaposan rázd össze. Öntsd egy pohárba és adj hozzá két öntésnyi Angostura Bittert, keverd el tetszés szerint az ásványvízzel, majd díszítsd narancsszeletekkel és narancshéjjal!