Tedd a tealeveleket egy teáskannába és öntsd fel friss, tiszta, hideg vízzel, majd tedd a hűtőbe 6-8 órára. Szűrd le a tealeveleket az áztatási idő leteltével és már élvezheted is a Cold Brew eljárással készült teádat! A hosszú, hideg vízben áztatásnak köszönhetően az összetevők, a tanninok és a keserű anyagok lassan oldódnak ki, és az aromák gyönyörűen kifejlődnek. A Cold Brew metódussal készült tea nagyon aromás, lágy és egy kicsit édeskés felhanggal bír. A legjobb frissítő a nyári melegben!
Amit feltétlenül tarts be:
- Csak rendes tealevelet készíts ezzel az eljárással, mert azt már egyszer hőkezelték. A rooibos-, a gyümölcs-és a herbatea nem alkalmas erre, ezeket a típusokat mindenképpen forró vízzel kell leönteni és utána lehűteni, mert ezeket csak szárítják, de nem hőkezelik.
Tippek, amikkel feldobhatod:
- Készíthetsz belőle teakoktélt, különböző jeges tea variációkat és hideg italokat. Adhatsz hozzá, friss citromot vagy egyéb gyümölcsöket, rozmaringot, bazsalikomot, gyümölcslevet vagy teaszirupokat.
- Készítheted cukorral, mézzel, agavé sziruppal vagy minden édes íztől mentesen!
- Ha koktélt kevernél érdemes proseccoval vagy fehér borral és szódával keverni. Persze itt is csak a képzelet szabhat határt! 🙂