Hozzávalók 4 személyre:
– 1 kg sárgarépa
– 1 hagyma
-3 gerezd fokhagyma
– fél deci fehérbor
– egy bio narancs leve és reszelt héja
– fél teáskanál őrölt szegfűszeg
– fél teáskanál őrölt fahéj
– 500 ml zöldség alaplé
– 500 ml Bio Sevillai narancs
– 2 teáskanál erdei méz
– 1 teáskanál só
– bors
– 1 evőkanál olívaolaj vagy tisztított vaj
– 150 ml kókusztej vagy tejszín- reszelt sajt
Hozzávalók a díszítéshez:
– 2 evőkanál tört pisztácia
– friss menta
Elkészítés:
1. Készítsd el a fél liter Bio sevillai narancs teát. Míg a tea ázik mosd meg és darbold fel a répákat.
2. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát és vágd nagyobb darabokra. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és pirítsd meg a hagymákat.
3. Egy lábosban keverd össze a hagymát, fehérbort, a répadarabokat, a teát és a zöldség alaplevet. A zöldségeket teljesen el kell, hogy fedje a folyadék. Add hozzá a sót, a narancslevet, a reszelt sajtot és pároljuk nagyjából 30-40 percig, amíg a répák felpuhulnak.
4. Végül adjuk hozzá a fűszereket és a mézet és pépesítsük a levest. Tegyük hozzá a kókusztejet/ tejszínt és pürésítsük újra.
5. Tegyük tálba az elkészült levest és szórjuk meg pisztáciával és friss mentával.
(Recept és fotó: Lisa Shelton – Koch mit Herz)